Gå till innehåll

Digger70

Korpral
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Om Digger70

  • Födelsedag 1970-07-06

Digger70's Achievements

Member

Member (1/1)

1

Anseende bland gemenskapen

  1. Jag har plogat två vintrar med min tgb 30, med en vikplog på 4m. Fungerar otroligt bra. Har monterat en hydraulpump med remdrift , pumpen kommer från en scaniabuss, pumpen driver kylfläkten på bussar ock har ett fäste som passar. Ett ventilpaket med enspaks vajerstyrning monterat. Plogbocken fäste jag på en 20mm plåt som svetsades i stötfångaren, samt förstärkts till ett grovt järn mellan ramsnokarna vid fjäderinfästningen.En oslagbar plogbil när det gäller att ta upp skogsbilvägar.
  2. Ja då var problemet troligen löst. Jag förstod inte tidigare att ventil "Ts" stod för trycksättning. Putsade bort all erg men fungerade inte ändå. Lade i Drive och parkbroms, kröp under och tryckte på kontakten varvid växeln hoppade i. Spände itu flatstiften ock tillbaka med kontakten, SEN FUNKAR DET IGEN. Flera timmars elsökande , men man har ju lärt sig något iallafall. Nu återstår bara felet med att olja, bränsle, tempmätarna visar helt fel efter att kört ett tag. Belastar jag elsystemet med tex bländarspak eller spolning på rutan hoppar dom till rätt läge ett tag ? Så om nån har tips på det så blir man glader.
  3. Tackar. Upptäckte att handboken här var 10 ggr bättre än fmv skiva jag har ,fasten den är för tekniker. jag har varit på dom två översta ventilkontakterna . Såg nu tydligare vilka jag ska kolla och mäta. Det verkar finnas många kunniga här på forumet. Vilket kan behövas då det här med el,styrboxar,ventiler mm skrämmer mig lite. Men det är helt klart den bästa plogbil jag haft,så den skall igång till varje pris. Skall fram med testmejseln i morgon fm :-)
  4. Ska kolla det imorgon. Helt plötsligt kan den få i växeln och fungera i timtal. Men så plötsligt står man där och bara backen fungerar .? Men jag ska kolla ventilerna. Men vilken är för drift fram av dem 5 ventilerna ?
  5. Har problem att få 30an att gå framåt? Backen fungerar alltid. Men inte D kolonn eller Bogserv, Kan någon förklara vilken av ventilerna på växellådan som är för denna funktion? Vilka kablar ska ha ström respektive ev jord, både på ventil samt ut ur styrboxen. Har provat med en manuell dosa som kopplas in i kontakten i säkringslådan utan resultat. Backen går i men ej framåt. Plogar åt sveaskog med bilen så den behövs verkligen. Någon kunnig som kan hjälpa mig ? Naturligtvis mot ersättning om någon kan felsöka på plats i min verkstad i Kungsgården.
×
×
  • Skapa nytt...