Gå till innehåll

Vi diskuterar winchar.


Gäst mikal

Rekommendera Poster

Gäst mikal

Hallå.

 

 

Jag har inte hittat så mycket information här om winchar.

Säkert är det några av er som har winch.

Jag är lite halvt ute efter en winch. Lite på kant sådär.

Tänkte inte köpa en nu direkt, men jag lurar lite på det.

 

Isåfall är jag ute efter en china-winch eftersom dom ligger i

sån bra prisklass.

 

Vad har ni för erfarenheter av dom?

www.cnwinch.com har ju dessa winchar som ser ut att säljas på Jula.

Sedan har vi ju T-max och alldeles nyss hittade jag nåt på Ebay som jag

aldrig sett förut. Heter GEW!?

 

Se så, skriv, ni som har nåt liknande eller vet kompisar som kör med

nåt dylikt! PDT_Armataz_02_02.gif

 

Micke (som ska ut och riva och putsa i 13bilen)
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst Daniel.H.

20070408_151102_DSC00687.jpg

ja inte någon bra närbild på Winchen men skoj med bilder PDT_Armataz_02_01.gif

jag köpte mig en wongs winch (china winch) den drar 4.5 ton och jag är mycket nöjd med den jag har drängt alla sex hjulen under dy på en mosse men med enkel lina drog jag mig smidigt upp. vist man ska inte köpa china winch om man ska jobba med den men att ha fram på jeepen och dra sig upp och ha riktigt skoj så är dom riktigt pris värda! det jag funderara på att göra om är kapa bort lite wire för att spolen inte ska bli så full, plus att den blir ju starkare utan att dra ut så mycket wire.

finns intresse att köpa en winch så PM:a mig så får du nummer till killen som säljer. mycket tevlig och kunnig kille som jobbat mycket med bärgning och kan det han säljer!

till det yttre så är wongsen mycket lik t-maxen men om det sen skiljer eller ej vet jag inte troligen får man köpa båda och dela själv för att se ingen vill ju avslöja om det är sammaPDT_Armataz_02_08.gif

 

mvh Nöjd china winch ägare
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Daniel, kan du skicka telefon nummret till "winch" killen för jag har funderingar på att köpa en winch. Vad har du för storlek på generatorn ( 35 A alt. 70 A ) och har du bytt batterier eller har du orginal.

Jag har en 35 A generator och jag vet inte om den räcker till för att driva en winch. 

 

 

Mvh Rune M
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst Daniel.H.

Japp jag skickar nummer så fort jag skrivit här så fler får veta att jag kör med 35 A generator och standrad batteri. det räcker för lite lagom winchningar men när jag vid stormen pär var tvungen att wincha ner träd så dom ej trillade på huset så blev det nästan för mycket, men då rullades wire att antal gånger. helst skulle jag hafft 70A generator och optimas gula underhållsfria bat. men som sagt det funkar för lagom fastkörningar PDT_Armataz_02_02.gif

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst mikal

Haha vilken jäkla bild! PDT_Armataz_02_01.gif

Snacka om att luta!

 

20070408_151102_DSC00687.jpg

ja inte någon bra närbild på Winchen men skoj med bilder PDT_Armataz_02_01.gif

jag köpte mig en wongs winch (china winch) den drar 4.5 ton och jag är mycket nöjd med den jag har drängt alla sex hjulen under dy på en mosse men med enkel lina drog jag mig smidigt upp. vist man ska inte köpa china winch om man ska jobba med den men att ha fram på jeepen och dra sig upp och ha riktigt skoj så är dom riktigt pris värda! det jag funderara på att göra om är kapa bort lite wire för att spolen inte ska bli så full' date=' plus att den blir ju starkare utan att dra ut så mycket wire.

finns intresse att köpa en winch så PM:a mig så får du nummer till killen som säljer. mycket tevlig och kunnig kille som jobbat mycket med bärgning och kan det han säljer!

till det yttre så är wongsen mycket lik t-maxen men om det sen skiljer eller ej vet jag inte troligen får man köpa båda och dela själv för att se ingen vill ju avslöja om det är samma[img']http://www.terrangbil.net/_forum/smileys/PDT_Armataz_02_08.gif[/img]

 

mvh Nöjd china winch ägare
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst putte

Problemet man stöter på med att montera en större generator på en 24 volts bil som jag ser det.

 

Jag hjälpte en kamrat förra året att montera en MB 300 disel i en Unimog. Han ville ha en STOR generator. Han gick å köpte sej en 120 Amp 24 volts generator. Så som vi tänkte då. Stor generator kräver mycke kraft från motorn, samt klara av att fungera när det år lerigt å blött på remmen utan att slira. Det som såg ut att fungera bäst då va drev från kamdrivningen från en gammal B 23 volvo motor. Men som visade sej senare att kuggarna slets av från remmen ganska fort. På grund av för stort kraftuttag på remmen. Så nu är vi tillbaka på utvecklingstadiet igen. Vi ska prova med en multirib rem med 6st spår (plattrem från nyare bil). Mattematiken vi glömmde av är att denna stora 24 volts generator motsvarar en gigantisk 12 volts generator på 240 Amp

 

 

 

Lätt att stirra sej blind på siffror om man inte har vetskap på skillnaden mellan 12 resp 24volt. Det lättaste för mej när jag funderar är att överföra volt å Ampere till 12 volt från 24 volt. Lättare att se vad det blir för effektutag å påfrestningar på drivremmar å kablar. 2 st batterier på 12volt och 55 Amp blir följande. I 12 volsystemet har man 12 volt och 110 Amp. I 24 volt systemet har man endast 55 amp. Alltså våran generator på 35 Amp är lika med 70 Amp i 12 volt.

 

Svårt att förklara allt. Men jag hoppas att de blev något klarare.

 

 

 

Som flera kanske har sett så sitter det en "liten" winch fram på min 13 bil. Funderade ett tag jag me på att byta till en större generator. Men som de ser ut så räcker min generator till för att kunna wincha tills thermo brytaren löser ut i winchen. Efter ca 30-40 min nästan oavbruten winchning. Har råkat ut för det en gång.

 

 

 

Men vad som är mycke viktigt när man monterar en winch. Se till att ha RIKTIGT GROVA KABLAR och att dom är så korta som möjligt.

 

 

 

Klart att Kina wincharna är något att ha. Men som jag förklarat förut. Min winch HAR en dragkraft på 2 ton mellan 2 fasta föremål när den löser ut på linvarv nr6. Den är spesad enligt Seppson. Linvarv nr 4 dragkraft på 1,6 ton stumt. Många andra winchar har sina spesar vid drag i en förutbestämd lutning. Tex 15* som vissa skriver. Det är inte samma som ren dragkraft/lyftkraft.

 

Men om jag ska köpa någon mer winch så skulle jag mycke väl kunna tänka mej en Kina winch lr en Tabor (Warns lågpris winch). putte2007-04-09 02:58:26

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Originalwinch'en är väl på 3,5 ton dragkraft?

O glöm inte det är en hiskelig skillnad på drag o lyftkraft.

 

Har man ett block o lite wire så kan man ju få den ganska stark om man parkerat ordentligt samtidigt som man har en smidig hantering av wire.
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst H.Hansen

Kan ju nämna att mitt kedjeblock som är godkänt för lyft på 1/2 ton,

Drar en helt annan tyngd, jag har spelat upp valpen helt i sidled ur ett dike med den, visserligen på vintern men med all snö med.Jag skottade inte för att under lätta!

 

Och vad den är godkänd för och vad den igentligen lyfter är två olika saker, då det fins en säkerhets marginal som brukar vara ganska hög, men som man kan överskrida på egen risk.

 

observera att detta är en hand vevad sak och inget elektriskt.

Och bara ett inlägg i ämnet drag och lyft.

 

 Mvh Hasse PDT_Armataz_02_30.gif
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst mikal

Hur gör ni bäst för att hålla kabellängderna nere?

Det följer med 1,8 meter till wincharna har jag sett.

Antar ju att kablarna är dimensionerade för winchen men om möjligt

så kortar man ju dom ännu mer.

Men jag tänker på att batterierna sitter bakom föraren så då blir det ju

en bit fram till winchen. Har ni dragit de kablar som följer med eller

tagit ännu grövre kablar?

 

Micke.
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst Daniel.L
70 Amp 24 volt är lika med 140Amp 12 volt. Kräver kraftiga remmar för att inte slira.

 

det är inga större problem, radiobilarna har 70amp generator med samma remmar som en vanlig 11:a bil med 35amp. skulle tro att en 24v generator på 70amp kräver runt 5 hk vid maxbelastning vilket inte blir så ofta ändå (typ vid winchning)

 

och för att enkelt förklara det som putte skrev är att en 24v generator har dubbelt så mycket spänning som en 12v generator därav 70amp/24v = 140amp/12v

 

men det fina med 24v gentemot 12v är att med 24v kan man gå ner i kabelarea för att driva samma förbrukare pga ökad spänning
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst Daniel.H.

jag har en kabel över taket som syns på bilden PDT_Armataz_02_15.gif inte så kort eller kortaste vägen! men jag har inte märkt någon värme i kabeln eller liknande för det. men vist det ska ju vara en grov kabel och gärna så kort som det går! någon som vet vad som händer om man har för långa kablar? är det skadligt för elmotorn? eller kan jag fortsätta med min ultimata lösning hehe?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst Daniel.H.

men som nu då när jag winchade i 2 timar och det började märkas på batterierna att det tagit på krafterna. då var det inte ens ljumet i kablarna! men däremot vart winsch motorn ganska varm.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst mikal

Ja då ska det inte vara nån fara. Annars kan man voltmäta på kablarna framme vid winchen och se hur många volt man har. Men det tycks ju funka bra för dig så då behöver du ju inte oroa dig. :-)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...