Gå till innehåll

Dimensioner på innerslang?


Rekommendera Poster

Jag tänkte köpa nya däck till valpen och tänkte samtidigt passa på att byta slangarna så är det också gjort för de närmaste 30 åren eller så. Men vilken dimension på slangarna ska man ha?

 

Jag tänkte beställa Silverstone MT-117 SPORT, 285/85 R16. Original är ju däcken 8.90 tum, och slang som heter 9.00 tum är ju "bara" 229 mm, blir den för liten? Ska man ta slang som heter 10.00 eller 11.00 istället?

 

Antar att för liten slang kommer att tänjas ut för mycket i däcket och inte hålla lika bra, och för stor slang kommer att vecka sig och krångla inne i däcket. 

 

Tips, förslag, rekommendationer, åsikter? :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kolla invändigt i däcken om det är kraftiga ribbningar vid många mils körning kommer slangar nötas upp.  .    Sen beror det väl på hur långa perioider och hur varma däcken blir, åkte med nya däck och slang från Sverige ca 1500 mil senare började punkteringarna, hade sen återkommande punkteringar, allt nylagat hemfärd tog några båtar och sträckade sen från italien till värnamo vilket räckte för att på morgonen efter hemkomsten finna bilen med punkterade hjul sen åkte slang ut och inga mer punkteringar.   Men ska du terrängköra med lågt luftryck är slang ett måste eftersom däcken sitter löst på valpfälgarna, så löst att man kränger dem lättare för hand än i maskin. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...